Fresh News
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με Χοιρινό Κότσι Μελωμένο!
θα χρειαστείτε: 1 χοιρινό κότσι με πέτσα (περίπου 1.500 γρ.) 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο αποξηραμένο 3 κ.γλ. πατέ σκόρδου με λάδι Πατρική Γή 2 κ.σουπ. μέλι φασκομηλιάς ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας ΦΙΛΑΙΟΣ 2 κ.σουπ. χυμό λεμονιού ½ κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ½ κ. σούπας χοντρό αλάτι Μεσολογγίου ΒΙΟΔΥΝΑΜΗ ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το χοντρό αλάτι, το πιπέρι, το πατέ σκόρδου, μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε προσεχτικά 2-3 τομές στο ψαχνό, χωρίς να τρυπήσουμε την πέτσα, και τοποθετούμε λίγο από το μείγμα.
Τυλίγουμε το κότσι με αντικολλητικό χαρτί και μετά σε αλουμινόχαρτο, και το τοποθετούμε σε ένα ταψί ανάλογο του μεγέθους του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στο μεσαίο ράφι στους 200° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180° C για 2 ώρες ακόμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το υπόλοιπο μέλι και το χυμό λεμονιού. Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε πάλι στο ταψί μαζί με τα υγρά του. Αλείφουμε καλά όλο το κότσι με το μείγμα ελαιολάδου-μελιού και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πέτσα.
Καλή όρεξη και καλές γιορτές!